Nog nooit Punto Banco gespeeld? Het is dan wel handig als je er iets vanaf weet. De Punto Banco regels zijn niet ingewikkeld, maar je moet ze wel snappen voordat je begint met spelen. Onze tip is punto banco regelsom na het lezen van de Punto Banco regels eerst het spel even gratis uit te proberen. Je kan zo kijken of je het spel echt begrijpt zonder dat je er geld door verliest. Op het moment dat je het spel echt begrijpt kan je ervoor kiezen om voor echt geld te spelen.

Hoe werkt het spel?

Volgens de Punto Banco regels moet je voorspellen wie er gaat winnen. De regels komen grotendeels overeen met de baccarat spelregels. Niet gek natuurlijk, want punto banco is een variatie op baccarat. Gaat de bank winnen of de speler? Je kan dus tot tegenstelling van blackjack wedden dat de bank wint. Bij Blackjack ben jij altijd de gene die moet winnen.

Het spel begint dus met een weddenschap. Je legt een fiche neer op Punto (Speler), Banco (Bank) of Egalité (gelijkspel). Als je goed voorspelt wie er wint dan krijg je twee keer je inzet terug. Voorspel je een gelijkspel juist? Dan win je acht keer je inzet. De kans dat een gelijkspel valt is klein. De bank wint over het algemeen iets vaker, dan de speler dus dit is slim om in gedachten te houden.

Kaarten verdelen en punten tellen

In de Punto Banco regels staat dat je zo dicht mogelijk bij de 9 punten moet komen. De croupier verdeeld de kaarten in het spel. Je mag niet zelf bepalen hoeveel kaarten je pakt en of je nog een kaart pakt. Standaard krijgt de speler en de bank twee kaarten. Is de puntentelling lager dan 5 punten of 5 punten? Dan krijg je er een derde kaart bij. Alles erboven krijgt geen kaart en blijft dus bij de score na 2 kaarten. Er mogen volgens de Punto Banco regels maximaal drie kaarten verdeeld worden. Als er na drie kaarten geen winnaar is zal er sprake zijn van een gelijkspel.

Hoe werkt het punten tellen?

De Punto Banco regels voor punten tellen is heel eenvoudig. Alle punten kaarten behouden het puntenaantal op de kaart. De Heer, Boer of Vrouw zijn 10 punten waard en de Aas 1 punt. Als je 10 punten hebt begin je weer met tellen vanaf 0. Stel je pakt een Boer en een 7 Schoppen dan is je punten aantal 7. Op basis van je puntenaantal wordt besloten wie er gewonnen heeft.